a-ha konsert på Ullevaal

Wow! Det var ca. 28 000 til stede på Ullevaal stadion for å høre a-ha, lørdag 21. august. Det blei en fantastisk aften.

Oppvarminga med Shining kan vel ikke kalles noen suksess. Dette var svært bråkete og blei buet ut, da de var ferdige. Polkabjørn og Kleine Heine fikk en varmere velkomst med jodlinga si, og jeg synes dette var et artig innslag.Børge Brende (Røde kors) holdt en liten appel og takket for pengene som var gitt til flomkatastrofen i Pakistan.

Dette var min andre a-ha konsert på under et år. Jeg synes a-ha var gode i Oslo Spektrum i november i fjor, men de var helt fantastiske lørdag kveld. Etter 25 år er jeg fremdeles imponert over stemmen til Morten Harket. Hvordan han klarer å holde den lange tonen mot slutten av Summer Moved On skjønner jeg ikke. Men svært imponerende er det.

Konserten startet med The Sun Always Shines On TV og derfra ble det vel egentlig bare bedre og bedre. Morten Harket hadde litt problemer med en strofe på Butterfly, Butterfly (the last Hurrah) hvor han glemte litt tekst, bortsett fra det var det 100%. Selv dette gjør jo konserten enda mer levende. Paal Waaktaar Savoy er fremdeles god på gitar og Magne Furuholmen spiller synth/keyboard like bra som for 25 år siden.

Det er en fantastisk flott opplevelse når 28 000 personer synger refrenget på Hunting High And Low a capella. En utrolig god stemning og samspill mellm a-ha og publikum. Det samme gjentok seg på The Living Daylights. a-ha gikk så av scenen og vi – publikum – forsatte å synge til Morten, Paal og Magne kom tilbake på scenen. Helt rått!  a-ha avsluttet med klassikeren som for alltid vil være synonymt med gruppa, nemlig Take OnMe.

Jeg synes det er flott å se en rørt Morten Harket takke for seg og sine etter 25 år. Sitat Morten Harket: “Nå er ikke jeg noen a-ha ekspert…“.

Dette var den første konserten til a-ha i Norge i forbindelse med Farewell Tour – Ending On A High Note. De neste byene som får gleden av a-ha er Bergen, Stavanger, Tromsø, Trondheim og Kristiansand. Bare så det er sagt, dere har noe å glede dere til.

a-ha framførte en fantastik flott konsert på Ullevaal stadion. God musikk, flott show og med et entusiastisk publikum.

Foto: Frank Eivind Rundholt – Creative Commons by-nc-sa

Full spilleliste (hentet fra Dagbladet.no):

The Sun Always Shines On TV
Move To Memphis
The Blood That Moves The Body
Scoundrel Days
Stay On These Roads
Manhattan Skyline
Hunting High And Low
The Bandstand
The Swing Of Things
We’re Looking For The Whales
Butterfly, Butterfly (The Last Hurrah)
(Seemingly) Nonstop July
Crying In The Rain
Minor Earth, Major Sky
Forever Not Yours
Summer Moved On
I’ve Been Losing You
Foot Of The Mountain

Ekstranumre:
Cry Wolf
Analogue
The Living Daylights
Take On Me

konsert anmeldelse a-ha aha review concer preview a-ha ullevål

7 thoughts on “a-ha konsert på Ullevaal

 • 22/08/2010 at 19:58
  Permalink

  En fantastisk konsert. Fin og utfyllende blogg du har. Og ikke minst! Du er den første ukjente noensinne, som har kommentert i min blogg (O: Yipppyyyy (O: Ikke det at det er sååå mange som kommenterer, men at du fant det viktig, gjorde meg KJEMPEGLAD (O:Ha en fin uke , med masse god musikk (O:

  Reply
 • 23/08/2010 at 21:49
  Permalink

  Hm, du var hakket mer utfyllende enn meg, veldig bra oppsummert. Og du har bedre kamera, Og du sto kanskje i "Golden Sircle"? OG: jeg er veldig misunnelig fordi du skal til Spektrum den 4. desember! :-)

  Reply
  • 23/08/2010 at 23:13
   Permalink

   Jeg sto ikke i Golden Circle, men så nærme det går an uten å være der. Sto helt inntil det andre gjerdet.

   Reply
 • 26/08/2010 at 23:07
  Permalink

  Hei. Skal på konserten i bergen lørdag, men lurer på noe praktiske ting.
  Når åpnet dørene ifølge billetten på ullevaal?
  Leste at de kom ikkj på sena før 21.40, stemmer det?
  Håper på positivt svar.

  Reply
 • 02/10/2010 at 22:44
  Permalink

  Fantastisk! Jeg var i Spektrum 6.nov i fjor,Kiel 1.juni i år,Bergen 28.aug.Trondheim 4.sept,Oslo Konserthus nå på mandag,Oslo 3.og 4.des. Fantastisk band og fantastisk stemme. Helt utrolig at han fremdelse holder den laaange tonen på Summer moved on !:)

  Reply
  • 02/10/2010 at 23:48
   Permalink

   Morten Harket har fremdeles god stemme.

   Jeg har billett til 4. desember jeg også.Det gleder jeg meg til.

   Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: