Anmeldelse: Den brysomme mannen (DVD)

Slik fremstår beskrivelsen av Den brysomme mannen på baksiden av DVD-coveret til filmen:

Andreas (40) kommer til en fremmed by, uten å ha noe minne om hvor han kommer fra. Alt er gjort klart til han kommer, jobb, klær og en leilighet. Siden han er en høflig og behersket mann, tilpasser han seg fort. Men det er noe som ikke stemmer. Alle menneskene i byen virker merkelig følelsesløse. Stadig ser han forvaltere (en slags allestedsnærværende vaktmestere) rydde opp og skjule alt som ikke passer inn i den velfungerende byen. Andreas forsøker å rømme, men oppdager at det ikke finnes noen vei ut av byen.

Denne filmen likte jeg. Den kan nok kanskje virke litt spesiell, men er utrolig morsom på sin måte. Byen Andreas bor i virker veldig steril. Folkene går i stort sett samme type klær og fargen på både klær, bygninger og innvendig er i form av gråtoner. Folkene virker likegyldige til det som skjer, samtidig som de på en måte virker (eller prøver å virke) hyggelig.

Folkene snakker i korte setninger uten innlevelse, noe som tydelig virker veldig fremmed for Andreas.

Jeg synes tonen og atmosfæren i filmen er veldig god og morsom. Den brysomme mannen er en film du bør se.

Utgitt: 2006. Nasjonalitet: Norge. Genre: Drama. Regi: Jens Lien. Manus: Per Schreiner. Skuespillere: Trond Fausa Aurvåg, Petronella Barker, Birgitte Larsen, Johannes Joner, Per Schaanning, Ellen Horn.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: