Fikk sett litt filmer under Norsk Filmhelg

Jeg hadde min egen lille filmfestival, Norsk Filmhelg, i helga som var og fikk sett en god del norske filmer. Nå har det seg slik at jeg har så pass mange filmer i min samling at jeg lett kan se filmer etter forskjellige temaer. Nå syntes jeg det var på tide å få sett norske filmer. Valget av filmer falt på de som fremdeles var uåpnet og jeg ikke hadde fått sett. Som det kan leses av listen under, er det en del store norske filmer blant dem.

En kort oppsummering viser at mange norske filmer ikke er særlig mye lenger enn 1t 15-20min. Norge burde vel kunne produsere litt lenger filmer, eller? Dessuten synes jeg at mange norske filmer sliter med tale i lydbildet. Jeg synes ofte vokalen har for lav lyd i forhold til musikk og effekter. Det er mulig det kan skyldes alle de ulike dialektene våre. Det er faktisk ikke uvanlig at jeg av og til må slå på tekstinga for å få med meg det som blir sagt (spesielt på kveldstid kanskje, da jeg ikke vil forstyrre naboene med alt for høy lyd).

Når det er sagt, så er det fantastisk mye god norsk film. Før var norsk film et negativt ladet ord. Men det er har snudd kraftig de siste 10-15 årene. Jeg hadde en veldig flott filmhelg med norske filmer.

Jeg så følgende filmer, linker går til mine korte anmeldelser av dem:

One thought on “Fikk sett litt filmer under Norsk Filmhelg

 • 07/10/2010 at 03:31
  Permalink

  Jeg har også nylig sett en del norske filmer. Har du sett denne fra 1957. Det er en krim film, ikke kjærlighets film slik som det står her: http://thepiratebay.org/torrent/5723379/PA__slage… .
  Den er bare tilgjengelig som VHS rip på Piratebay. Den har ikke kommet på dvd ennå eller blitt lagt ut på filmarkivet.no, så jeg hadde ingen betenkeligheter med å laste den ned.
  Jeg likte denne. Minnet meg om Hitchcock:)

  Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: