Voss vann er fra Iveland

TV2 “avslørte” i Dokument 2 programmet “En dråpe luksus?” mandag 4. oktober 2010 at Voss vann ikke kommer fra Voss i det hele tatt, men det kommunale vannverket på Iveland i Aust-Agder. Allerede fredag 1. oktober hadde TV2 Nyhetene et innslag om saken som vakte litt oppmerksomhet (nyhetsinnslaget kan du se her).

At Voss vann ikke kommer fra Voss er vel ingen nyhet. Dette har vært kjent lenge. Om du så Norsk attraksjon som gikk på NRK1, så laget de et innslag om Voss vann allerede i 2007.  Dette innslaget kan du se i NRK sin YouTube-video nederst i dette innlegget.

TV2 dokumentaren tar også opp stiftelsen Voss Foundation som Voss Water etablerte i 2008, og dets vannprosjekter i Afrika. Akkurat dette temaet tok NRK Dagsnytt opp for et år siden. Dette innslaget kan du se på NRK sitt Nett-TV.

Så dermed kommer vel ikke TV2 sin dokumentar med noe særlig nytt som ikke NRK allerede har snakket om for flere år siden.

Selv har jeg First Price vann med kullsyre til ca. 6 kr for 1,5 liter stående i kjøleskapet.

Foto: Skjermbilde fra TV2 Nyhetene

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: