Anmeldelse: Fritt Vilt (DVD)

Den første Fritt Vilt filmen kom i 2006 og gjorde det veldig godt på kino, mye takket være Ingrid Bolsø Berdal. Tatt fra coveret til filmen:

En vennegjeng drar på snowboardtur i Jotunheimen. I fjellsiden har en av dem et stygt fall og brekker beinet. Det er ingen tegn til andre mennesker og mobilene er utenfor dekning. I det fjerne skimter de et høyfjellshotell og bestemmer seg for å søke ly. Hotellet ligger tomt og stille, tydelig nedlagt for flere år siden. Telefonlinjene er døde og gjengen innser at de må tilbringe natten der. Men omgitt av fjell og natt finner de grufulle tegn på at de ikke er så alene som de trodde…

Jeg liker Fritt Vilt veldig godt. Det er en god film i en sjanger som er vanskelig å beherske. Handlingen er veldig tradisjonell. Noen drar på tur for å hygge seg. Men dette snur raskt og de må jobbe for å overleve.

Filmen har en grei historie og et fint driv. Det starter hyggelig og lystig og ender tragisk. Det er mange mørke scener, men bildet holder seg klart og fint. Blir aldri kornete. Det er også et spill mellom mørket og lyset, lyder og musikk. Som med så mange andre skrekkfilmer sitter jeg og venter på å bli skremt og kan nok gjette meg til når det skal skje, men det gjør ingen verdens ting.

Ingrid Bolsø Berdal fikk Amanda for Beste kvinnelige skuepsiller i 2007 og Fritt Vilt fikk også publikumsprisen det året.

Fritt Vilt er en god norsk grøsser du trygt kan se. Gjør det gjerne på kveldstid, så blir det litt ekstra skummelt.

2-disc versjonen av Fritt Vilt inneholder også en del bonusemateriale: Bak Fritt Vilt, Bloopers, Bilscenen, Etterarbeid, Alternativ storyboard slutt, Musikkvideo og Kortfilmene “Fjellets Rose” og “En aften i det grønne”.

Utgitt: 2006. Land: Norge. Regi: Roar Uthaug. Idé: Jan Eirik Langoen og Magne Lyngner. Manus: Thomas Moldestad, Roar Uthaug, Martin Sundland. Skuespillere: Ingrid Bolsø Berdal, Rolf Kristian Larsen, Tomas Alf Larsen, Endre Martin Midtstigen, Viktoria Winge, Rune Melby, Erik Skjeggedal, Tonie Lunde, Hallvard Holmen. Filmselskap: Fantefilm.

Foto: Skjermbilde fra filmen

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.