Anmeldelse: Kong Curling (2011)

Kong Curling har kinopremiere fredag 23. september.

Kong Curling er filmen som handler vel så mye om nevroser, vennskap og samhold som om curling.

Team Paulesen var 90-tallets beste curlinglag. Men etter at lagets skip har vært innlagt på psykiatrisk i en årrekke, trengs det mye overtalelse til av Truls Paulsen (Atle Antonsen) for å få samlet sammen de andre i laget – Marcus (Jon Øigarden), Espen (Jan Sælid), Flemming (Steinar Sagen) – for å hjelpe deres gamle trener som nå er syk.

Det skal ikke være lett å bli Norges mester i curling.

Og disse er med…

Jeg liker karakterene i Kong Curling. Truls Paulsen i Atle Antonsen sin skikkelse er som hånd i hanske, en karakter som passer Antonsen veldig godt. Det er mulig du vil kjenne igjen noen av uttrykkene til Truls fra tidligere ting Atle Antonsen har vært med i, men det gjør ikke noe å se det på nytt.

Jeg er egentlig ikke så veldig begeistrer for Linn Skåber, men synes hun passer bra i rollen som den noe kontrollerene Sigrid.

Steinar Sagen spiller den ornitolognerdete Flemming, en person som har viet alt til fugler. Espen i Jan Sælid sin skikkelse er nok en person man ikke vil eller bør ha på et curlinglag, eller alle andre typer lag for den saks skyld. Espen er nemlig negativiteten selv.

Marcus (Jon Øigarden) er casanovaen på Team Paulsen. Han mener at alle kvinner er verdt et forsøk. Dessuten lirer han av seg både det ene og det andre på engelsk, noe som får deg til å humre mer enn en gang (og som helt sikkert har krevd en del omtak under innspilling).

Motstanderne til Team Paulsen, er Team Ravndal som ledes av Stefan Ravndal (Kåre Conradi). Dette er en serdeles selvsikker person, og en artig person i en litt for trangtsittende treningsdress og Dan Børge Akerø-frisyre.

Ellers spiller Ingar Helge Gimle den store mentoren, Gordon, for Truls. Og Bård Tufte Johansen og Harald Eia dukker opp som TV-kommentatorer i NM-finalen. Trine Kristine (Ane Dahl Torp) er en noe spesiell jente som Truls møter i en terapigruppe.

Farger

Leiligheten til Truls og kona Sigrid er rosa av alle ting. Jeg vil tro dette ikke er helt stilen til Truls og han har nok hatt lite han skulle si i fargevalget. For Sigrid derimot, passer rosa veldig godt.

Truls i knall gule sokker og skjorte er litt av et syn, men pent er det ikke. Kan ikke si jeg liker de brune treningsdressene til Team Paulsen heller. Eller de trange lilla dressene til Team Ravndal.

Når det er sagt, så er jo selvsagt fargebruken med på å sette karakterer og stemning, noe filmskaperne har klart.

Så hva synes jeg?

Jeg må si jeg liker Kong Curling. Jeg har sansen for Atle Antonsen og liker rollen han har i denne filmen. Det er masse humor, ikke så rart siden dette er en komedie, og kinosalen lo mye.

Kong Curling er fri for innviklede plott og hesblesende action. Kun ren underholding. Gå på kino og mor deg!

Utgitt: 2011. Land: Norge. Sjanger: Komedie. Regi: Ole Endresen. Manus: Atle Antonsen, Ole Endresen. Skuespillere: Atle Antonsen, Jon Øigarden, Ingar Helge Gimle, Kåre Conradi, Steinar Sagen, Jan Sælid, Linn Skåber, Ane Dahl Torp, Else Kåss Furuseth, Anne Marit Jacobsen, Ulf Brunnberg, Bård Tufte Johansen, Harald Eia, Hans Morten Hansen.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: