Anmeldelse: The Thing (2011)

Matthijs van Heijningen Jr. har laget forløperen (prequel) The Thing til John Carpenter’s The Thing fra 1982. For meg ser det mer ut som en remake av Carpenters film, men med et litt annerledes utgangspunkt.

Polarisen kaller

Et norsk forskerteam på Antarktis kommer over et vesen som var nedfrosset i isen etter et krasj for nær 100 000 år siden.

Noen amerikanske forskere kommer også til den norske basen for å obdusere vesenet og for å finne mer ut av det. Men ting skjer. Vesenet vokner til liv og har evnen til å forandre seg til andre skapninger.

Så hvem er hvem? Paranoiaen sprer seg blant forskerne, siden de ikke helt hvem de kan stole på.

Det er Norge som er bra

Mens John Carpenter’s The Thing fra 1982 foregår på en amerikansk forskningsstasjon, foregår The Thing fra 2011 på en norske forskningsstasjon. Og handlingen i filmen foregår rett for filmen fra 1982 starter.

Dette er som sagt en prequel, men føles mer som en remake. Filmen følger mer ellen mindre handlingen i den originale, og føles ikke like spennende/skummel som 82-versjonen.

Mens nordmenne i Carpenters film snakket et noe merkelig og tillært norsk, så er det van Heijningen Jr. sin versjon flytende norsk som gjelder. Ikke så rart, da det er med hele sju norske skuespillere; Trond Espen Seim, Stig Henrik Hoff, Jan Gunnar Røise, Jørgen Langhelle, Kristofer Hivju, Jo Adrian Haavind, Ole Martin Aune Nilsen. Noe som er et godt antall nordmenn sett at dette er en amerikansk film.

Blant all uhyggen blir det snålt og artig når nordmennen stemmer i både Sámiid Ædnan og Jeg gikk en tur på stien.

The Thing (2011) er en helt grei film. Jeg skulle nok gjerne sett at det var litt mer grøss og originalitet i filmen. Men det er jo artig at så mange nordmenn er med da.

Utgitt: 2011. Land: USA. Regi: Matthijs van Heijningen Jr.. Produsenter: Marc Abraham, Eric Newman. Manus: Eric Heisserer, Ronald D. Moore. Skuespillere: Mary Elizabeth Winstead, Joel Edgerton, Ulrich Thomsen, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Eric Christian Olsen, Trond Espen Seim, Stig Henrik Hoff, Jan Gunnar Røise, Jørgen Langhelle, Kristofer Hivju, Jo Adrian Haavind, Ole Martin Aune Nilsen. Studio: Strike Entertainment, Morgan Creek Productions. Distributør: Universal Pictures

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: