Anmeldelse: The Avengers (2012)

Da jeg så traileren til The Avengers første gang, tenkte jeg at dette må blir bra. Og det var det, filmen skuffer ikke.

Når heltene samles

Å stjele en kraftig energikilde av ukjente dimensjoner, går ikke upåaktet hen. Loke (Tom Hiddleston) fra Åsgard dukker opp og tar med seg Tesseracten fra S.H.I.E.L.D. sine hemmelige lokaler.

Nick Fury (Samuel L. Jackson), sjef for  S.H.I.E.L.D., samler sammen heltene på et hangarskip for å gå etter Loke.

Men lett er det ikke. Tony Stark/Iron Man (Robert Downey, Jr.), Steve Rogers/Captain America (Chris Evans), Dr. Bruce Banner/Hulk (Mark Ruffalo), Thor (Chris Hemsworth), Natasha Romanoff/Black Widow (Scarlett Johansson) og Clint Barton/Hawkeye (Jeremy Renner) er vidt forskjellige personer/helter som må lære seg å samarbeide.

Loke blir fanget, men klarer likevel å komme seg unna, får med seg energikilden og klarer å åpne porten til en annen dimensjon.

Litt bakgrunnskunnskap er kjekt

Det kan være greit å ha litt kjenskap til Marvel-universet, eller ha sett de forregående filmene. Jeg har sett både Captain America og Iron Man-filmene, men Thor har jeg ikke fått sett (ennå). Det er ikke noe must, men en liten fordel. Som i de andre filmene, får man ikke noen ‘innføring‘ av karakterene, man kjører rett på (som i James Bond-filmene).

Når det er sagt, så er The Avengers en god og underholdende film med mange morsomme øyeblikk. Noe det kanskje kunne vært enda fler av. Jeg liker godt Robert Downey, Jr. som Iron Man, og gleder meg allerede til film nr. tre i den serien.

De tidligere filmene med Hulk, har vært så som så. Men i denne filmen er det mange gode og morsomme øyeblikk. Det er også et ‘Obelix-moment’ som bare er helt fantastisk.

Som i Captain America, er det også i denne filmen en liten referanse til Norge. Og ikke uventet, en cameo opptreden av en nærmest forventet person.

The Avengers er en lett og underholdene. Det blir kanskje litt mye med hele seks superhelter i en film, når de hver for seg sikkert hadde klart å ordne opp i sakene.

(Husk, bli sittende til rulleteksten faktsik begynner å rulle).

Utgitt: 2012. Land: USA. Sjanger: action, eventyr, sci-fi. Regi: Joss Whedon. Produsent: Kevin Feige. Manus: Joss Whedon. Historie: Zak Penn, Joss Whedon. Skuespillere: Robert Downey, Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Stellan Skarsgard. Musikk: Alan Silvestri. Studio: Marvel Studios. Distributør: Walt Disney Pictures.

Foto: IGN.com

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.