Min første uke med Kindle

 

Det var i 2007 at Amazon lanserte sin ebokleser Kindle. To år senere kom Kindle 2 og en internasjonal versjon. Den gang tenkte jeg at, dette hadde nok vært kjekt å ha.

Tiden gikk og Amazon har rukket å lansere sin fjerde versjon av Kindle. Det er denne jeg nå har skaffet meg. Jeg sjekket litt på nett før jeg bestemte meg for hvilken versjon jeg skulle gå for. Valget falt på den billigste versjonen av Kindle til US$109.

Når du bestiller, betaler du samtidig moms og avgifter, og sluttsummen ender på rundt 960 kr (avhengig av dollar-kursen selvsagt). Amazon sender Kindle med UPS og det går ikke mange dagene før pakken dukker opp på døra.

Veldig enkelt

Å kjøpe en bok med Kindle er veldig enkelt. Når du har funnet boka du vil kjøpe, holder det med et enkelt klikk, både på Kindle eller om du sitter på PCen, og boka lastes raskt ned til din Kindle. Om du har Wi-Fi slått av, vil boka lastes ned neste gang du slår på det tråløse nettet.

Kindle er veldig lett (170 gram) og den er enkel å holde. På hver side er det en bla knapp forover og bakover. Skjermen er på 6″ og av typen e-ink. Oppløsningen er på 600×800 og det er 16 gråskala toner. Dette tenker du faktisk ikke så mye på. For skriften ser nemlig akkurat ut som i en trykt bok. Fordelen med en e-ink skjerm i forhold til LCD, er at det ikke er noen refleksjoner i skjermen. Jeg satt ute en dag og leste i kraftig sollys uten problemer. Det hadde ikke vært like lett på et nettbrett som iPad eller en Android-enhet.

Batteritiden skal i følge Amazon være på opp mot en måned med Wi-Fi slått av og opp mot tre uker med det tråløse nettet på. Etter halvannen uke, med Wi-Fi påslått, er batteriet nede i 55-60% av kapasiteten. Så tallene fra Amazon ser ut til å stemme ganske bra.

Så hvorfor ikke Kindle Touch og Kindle 3G?

Den enkleste Kindle modellen er nettopp det, enkel. Når du skal søke, enten i bøker eller på Kindle Store, får du opp et tastatur på skjermen. Og for enkle søk fungerer dette helt greit. Da jeg gjorde litt reserach før mitt kjøp, var det fler som ikke så noe poeng i å kjøpe 3G-modellen, da de lastet ned svært lite mens de var på farten. Skal man ut på reise, er det jo bare å kjøpe inn litt bøker å laste de ned på hjemmenettverket før man drar på tur.

Jeg kjøpte Kindle for å lese bøker, ikke å gjøre 100 andre ting. Så dermed er ikke fristelsen til å gå på nett eller sjekke Twitter tilstede. Til det bruket har jeg jo både telefon og PC.

Kryssplatform

Man kan bruke Kindle, selv om man ikke har en Kindle-enhet. Kindle app kan lastes ned både til iOS og Android, samtidig finnes det en webleser for Kindle. Alle enheter synkes mot Amazon. Så når man har lest et stykke i en bok på Kindle brettet, kan man forstette fra samme sted på mobilen senere og vice versa.

Kindle er så absoulutt noe jeg kommer til å fortsette og bruke, fordi det er enkelt. Man får riktig nok ikke bøker på norsk på Kindle, men for meg er ikke det noe problem. Ser f.eks. at Jo Nesbø utgaver på engelsk er billigere enn norske utgaver i den norske Bokskyen.

Den første uka har jeg begynt på Pet Sematary av Stephen King og The Guide to Classic Graphic Adventures. Og fler bøker vil det bli etter hvert.

Kindle er så absoultt verdt pengene.

One thought on “Min første uke med Kindle

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.