RiksTV Ekstra: SF Anytime

RiksTV lanserte i slutten av september filmtjenesten SF Anytime til sine to nye hybridmottakere. Anmeldelsen av Strong PVR SRT 8965 kan du lese her.

For de av dere som ikke har Smart-TV med mulighet for filmleie, er denne tjenesten veldig kjekk. Man slipper dermed å koble en PC til TVen for å leie film på nett.

Nå har jeg mulighet til å bruke SF Anytime på min Samsung Smart-TV, men synes faktisk at tjenesten virker rasker på hybridboksen.

Filmene er delt inn i kategoriene Action, Drama, Komedie, Barn, Thriller, Norsk, Romantikk, Dokumentar, Kult, Manga, Musikk og Voksen. Dessverre er utvalget ennå noe dårlige enn på både mitt Smart-TV og sammenliknet med nett. Det som er ennå verre, er at antall filmer i HD er svært begrenset. Etter min mening burde alle nyere filmer bli levert i HD. Det er ikke tilfellet. For andre er ikke dette like viktig.

Du har ulike måte å sortere filmene på; Nyeste og Alfabetisk. Samtidig kan du filtrere med Vis alle, Aldersgrense, Land, År og Lengde. Her hadde også HD vært grei å ha.

Du har også en Min side. Her kan du se hvilke filmer du har leid og hvilke som ligger i huskelisten. Spesielt det siste er en funksjon jeg liker. Når du blar i gjennom filmene SF Anytime tilbyr og det er en du kunne tenke deg å se, er det bare å favorittmerke den. Neste gang du skal se en film, trenger du bare å gå til huskelisten og velge en film derfra.

Filmene man leier er tilgjengelig i 48 timer. Dessverre er det ikke noe som viser hvor mange timer man har igjen av leietiden. For det meste er ikke dette noe problem siden man ser filmen kun en gang. Men har man barn, så er det ikke uvanlig at filmen vil bli sett både to og tre ganger.

Jeg synes og prisen pr film er for høy. HD koster 59 kroner og SD 39 kr. En svært rask sjekk (ikke veldig grundig), viser at pris for samme film variere mellom nett, Smart-TV og hybridmottakeren. Så her har SF Anytime en liten jobb å gjøre. Det er riktig nok bare snakk om noen få kroner, men likevel.

Det man leier blir belastet på neste faktura fra RiksTV. Greit å vite hvis regningen skulle bli noe høyere enn vanlig. De som kjøper hybridmottaker før 2012 er over, vil få de tre første filmene gratis. En grei måte å få testet tjenesten på.

Jeg leiede tre HD-filmer til denne testen. Det fungerte helt fint. Streaming startet med en gang og bildet var bare ‘uskarpt’ 1-2 sekunder i starten til den hadde buffret nok data. Etter det spilte filmenene av uten problemer og med god kvalitet. Filmene er tekstet på norsk i tillegg til både svensk, dansk og finsk. Om man skulle gå ut av filmtjenesten for å se resten av filmen dagen etter, så husker programmet hvor du var i filmen og fortsetter derfra.

Til slutt… SF Anytime appen på Strong sin hybridboks fungerer veldig godt. Er grei å bruke. Prisen for filmene er etter min mening noe høy og utvalget av HD-filmer alt for lite. Men for deg som ikke vil ha PC i stua eller har godt tom for tilkoblinger til TVen, vil dette være et godt alternativ.

 

 

Skjermbildene er foretatt med TV-kort via Scart i SD, og vil derfor framstå helt skarpe på en HDTV.

2 thoughts on “RiksTV Ekstra: SF Anytime

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: