Test av RiksTV sin Strong SRT 8965


RiksTVs nye PVR flaggskip er Strong Digital Hybrid HD PVR Receiver SRT 8965. På papiret virker den veldig bra, men det gjorde også Grundig sin HD PVR 8860. Den var det mye problemer med.

Så hvordan står det da til med Strong SRT 8965? Første inntrykket etter noen dagers bruk er godt. Det er selvsagt ting man skulle ønske var litt annerledes sammenliknet med både Grundig 8860 og Sagmen DTR94250 PVR. Nytt er ofte litt uvant.

Det første jeg la merke til, var at boksen fra Strong startet rimelig rakst. Responsen fra et trykk på fjernkontrollen til det skjedde noe på skjermen var rask. Kanalskifte går som en drøm (i motsetning til Grundig 8860 som fort kunne bruke 10 sekunder på dette).

Strong-boksen har 512 MB internminne, noe som er dobbelt av det Grundig-boksen har. Bare det gjør en stor forskjell. Jeg er ingen ekspert på prosessorer for bruk i PVR-bokser (bruker forøvrig STi7105), men den virker i alle fall rask. Grafikken er fin og rask. Selv om jeg har registrert at om man skråller fort i kanallisten, så ‘hopper’ av og til grafikken til.

Boksen kommer med 500 GB (hvor 464 GB er tilgjengelig, en del går til filsystem). Personlig hadde jeg nok ønsket meg 1 TB, men jeg må nok bare være flink til å slette.

Man kan koble boksen til TV med både Scart og HDMI. Noen vil nok savne muligheten for å bruke komponent-kabel. For lyd er det optisk S/PDIF og RCA-kabel. Boksen er i tillegg utstyrt med RJ45-kontakt for nettverk ved bruk av internett tjenester. For tråløst nett må du koble til en såkalt bro. Boksen har også en USB-port som foreløpig ikke er i bruk.

EPG og opptak

Et trykk på Guide-knappen får opp programoversikten. Du kan se oversikten for tre kanaler omgangen. Det hadde vært praktisk med en fullskjermsmatrise som ga oversikten over flere kanaler samtidig.

Klikke på OK-knappen for å legge inn opptak av ønsket program. Om det programmet er en serie, får du alternativ om du vil ta opp bare dette programmet, eller alle programmer i serien. Ulempen er jo at du får med alle reprisene også. Det skilles nemlig ikke mellom nye programmer og repriser.

Ta opp flere programmer samtidig

Strong SRT 8965 kan ta opp to programmer samtidig. Om kanalene du tar opp fra befinner seg i hver sin signalpakke (MUX/transponder), kan du bare se på andre TV-kanaler som befinner seg i disse signalpakkene. Men dersom kanalene du tar opp fra er i samme signalpakke, kan du i tillegg se på en hvilken som helst av de andre TV-kanalene. Får å se hvilke TV-kanaler som er i de ulike signalpakkene, kan du sjekke RiksTV sine nettsider.

Om du har stilt inn to programmer som overlapper hverandre og prøver å stille inn et tredje program innenfor samme tid, får man beskjed om at det ikke går. Samtidig kommer det opp forslag om programmet sendes på et annet tidspunkt.

Det er også mulig å legge inn til et opptak manuelt. Da har du samtidig mulighet til å sette det til og ta opp sammetid hver dag, mandag til fredag, lørdag og søndag, eller samme dag hver uke. Dessverre er det ikke mulig å forandre manuelt en programmering som er gjort med EPG, noe som hadde lettet dette arbeidet.

Opptaksliste

Når du tar fram listen over planlagte opptak, blir du ikke veldig klok. Den er nemlig sortert alfabetisk. Så et program du skal ta opp på fredag kan kan stå først, mens et program du skal ta opp onsdag står sist. Dessuten står det ikke hvilken kanal programmet skal taes opp på. Det får du først vite når du trykker Info-knappen.

Der er mulig å stille inn en margin for opptaket med opp til 5 minutter før og etter starttidspunkt i EPG. Men det ser ikke ut til at tiden du legger til før programstart gir noen effekt.

Programmer du tar serieopptak av legger seg i en i egne mapper slik at det er lett å finne fram etter på. Dessverre er det ikke mulig å lage egne mapper som du kan putte opptak inn i. Dette er noe jeg liker ved Sagem-opptakeren hvor jeg har mapper for film, serier osv.

Bakkenettet inneholder i tillegg til TV-kanaler, en rekke radiokanaler. Disse er det også mulig å ta opp fra. Men når jeg skal spille av opptakene, tar bare boksen en omstart. Så her er det noe som er grundig feil.

Spoling og time-shift

Spolingen skjer i hastigheter av 2, 4, 8, 16, 32 og 64 ganger. I tillegg kan piltastene brukes til å hoppe 30 sekunder fram eller tilbake. Veldig praktisk om man ser et program som inneholder reklame.

Strong boksen har også en time-shift funksjon. Det gjør at man kan pause hvis telefonen skulle ringe og spole tilbake i programmet om man gikk glipp av noe. Denne funksjonen er alltid på. Det går heller ikke an å regulere lengden på time-shift.

 

 

 

Ekstra – Underholdningstjenesten

RiksTV vil i løpet av høsten lansere flere ulike internett tjenester til sine hybridmottakere. Lenkene under går til en grundigere omtale av tjenestene.

YouTube – Om man er interressert i å de mest sette filmene i forskjellige kategorier, fungerer YouTube grei. Skal man søke etter noe, blir det fort litt klønete, da det hele foregår på ‘SMS-måten‘.

SF Anytime – Lett å leie film, men synes prisen for filmene er litt høy. Utvalget av HD-filmer er veldig begrenset. For den gjevne bruker vil denne tjenesten være helt grei.

TV 2 Sumo Basis – Du kan se det meste av TV 2 sine egenproduserte programmer i tillegg til noen utenlandske en uke tilbake i tid.

VGTV og musikktjenesten Beat kommer i løpet av høsten.

Kanallister

Du kan legge kanaler i lister og sortere dem slik du lyster. Det er mulig å ha mange ulike lister slik at hvert familiemedlem har sin egen liste.

Kanallisten kan vises på venstre side med kanalnavn, flotte logoer og de to neste programmene som skal sendenes. Det er også mulig og å få kanallisten til å skrålle vannrett nederst på skjermen. Da får du riktig nok bare kanalenes logo, men ved å trykke Info-knappen får du liste over de neste programmene som sendes.

 

 

Teknisk

Både NRK-kanalene og TV 2 Premiere League HD sender to lydspor, stereo og surround. Ved et trykk på Option-knappen kan man velge mellom de to lydsporene. Her er det også mulig å velge hvilken teksting man vil benytte (gjelder alle kanaler med teksting).

Det er mulig å forandre på hvor stor del av skjermen grafikken i menyer og slikt skal bruke. Du kan velge 100% som betyr at grafikken strekker seg kant i kant med skjermen og helt ned til 75% slik at grafikken er sentrert på skjermen med luft til kantene.

Menyene får du både på norsk og engelsk.

Det er mulig å koble til en ekstern harddisk, men denne kan foreløpig ikke brukes til opptak. Støttede størrelse på ekstern harddisk er 250 GB til 2 TB.

 

 

Forbedringspotensiale

Når man tester en ny dekoder, så sammenliknes den naturlig nok med det man hadde før. Derfor vil det være funksjoner man savner og gjerne skulle hatt. Samtidig er det andre ting som er helt klønet og må fikses så fort som mulig.

Må fikses:

 • Listen over opptak som skal gjennomføres må sorteres etter dato, ikke alfabetisk.
 • Listen over opptak må inneholde kanalnavnet.
 • Ekstra tid før opptak virker ikke (kun tillagt tid).
 • Spille av radio-opptak. Boksen tar omstart hver gang et radio-opptak prøves spilt.
 • Muligheten til å slå av og på time-shift i tillegg til å selv kunne bestemme lengden.

Ønskede nye funksjoner:

 • Fullskjerms EPG i matrise, slik at mange kanaler kan sees samtidig.
 • Mulighet for å sjekke om et program sendes til annen tid. Boksen gir allerede forslag om det er konflikt ved forsøk på tre opptak samtidig.
 • Manuelt forandre program som er gjort med EPG.
 • Lage egne mapper for å kunne sortere opptak.
 • Kunne sortere opptak etter dato, kanal og alfabetisk.
 • Kunne markere flere opptak for så å slette alle samtidig, eventuelt flytte dem til en annen mappe.
 • Kunne bruke Anroid/iOS-enhet som tastatur.
 • Mulighet til å navngi en kanalliste når den lages.

Sluttkommentar

Etter noen dagers bruk av Strong SRT 8965 er jeg godt fornøyd med den nye boksen. Den er svært responsiv og rask. Kanalskifte går som en drøm.

RiksTV vil i løpet av høsten slippe flere tjenester til hybridboksen fra Strong, og mange vil nok ha glede av dem.

Selv om det er noe småplukk her og der som nevnt over, kan jeg så langt anbefale denne boksen. Om du sitter med en Grundig 8860, vil du slippe mange irritasjoner.

Anmeldelsen er basert på fire dagers bruk av opptakeren Strong SRT 8965. Den har programvare v 2.7.3. Bildene er skjermbilder fra SD-opptak via Scart, grafikken vil derfor være betraktelig bedre i HD.

Oppdatering: Oppdatert Ekstra-delen med YouTube og SF Anytime (11.10.12). TV 2 Sumo Basis (03.11.12).

63 thoughts on “Test av RiksTV sin Strong SRT 8965

 • Pingback: Strong med nye hybrid mottakere til RiksTV | Digital Hybrid HD PVR Receiver SRT 8965 / SRT 8950 | Frank Eivinds verden

 • 01/10/2012 at 23:09
  Permalink

  Takk for en informativ artikkel.

  Reply
 • Pingback: Ekstra - Ny underholdningsportal fra RiksTV | Frank Eivinds verden

 • Pingback: AVforum.no - Strong Digital Hybrid HD PVR Receiver SRT 8965 (RiksTV)

 • Pingback: RiksTV Ekstra: SF Anytime | Test/anmeldelse | Frank Eivinds verden

 • 16/10/2012 at 10:23
  Permalink

  Takk for informativ artikkel! Du nevnte at det ikke var mulig å ta opp til harddisk koplet til USB-porten. Går det an å spille av opptak fra en hardisk som allerede har filmer?

  Kan boksen spille av innhold fra andre mediaservere på nettverket ditt, feks fra en NAS, Mezzmo el lign?

  Har du erfart noen av de problemene som nevnes av flere på AVforum som foreks hakking under avspilling og problemer mer med spoling av opptak?

  mvh

  Nils Tovik
  Hafslundsøy

  Reply
  • 16/10/2012 at 19:17
   Permalink

   Jeg fikk beskjed om at harddisken måtte formateres. Så nei, det går nok ikke an å spille av filmer fra en harddisk.

   Det er ikke noe program i boksen som kan bruke mediaservere. Men ser ikke bort i fra at dette er en funksjon som muligens kan legges til senere (om mange nok etterspør en slik funksjon).

   Hakking under avspilling har jeg ennå ikke opplevd. Men har opplevd at rask spoling kan by på problemer. Om man skal spole over reklame midt i et program, pleier jeg å bruke 30 sekunder skip-knappen. Det fungerer greit.

   Hyggelig at du likte artikkelen.

   Reply
   • 02/02/2014 at 11:39
    Permalink

    hei
    er drita lei denne decoderen – etter kort tid er det ikke mulig å se på opptake som er gjort -ringer til rtv og de sier de jobber med problemert-men hvorfor selle de denne decoderen enno da de vet den ikk er fullgod

    Reply
    • 02/02/2014 at 11:40
     Permalink

     Ja, vi har fått feilsøkt og funnet feilen. Kan ikke gjøre annet en og beklage. (fra chat med r-tv)

     Reply
 • 16/10/2012 at 22:23
  Permalink

  Hei Frank Eivind!
  Takker for en flott presentasjon av den nye Strong PVR boksen. Hadde alle de journalister rundtom gjort like bra jobb som deg hadde alt vært bare bra. Vurderer ikke ny jobb som “tester” ?? ;o)

  Reply
 • 18/10/2012 at 13:28
  Permalink

  Hei,

  Har hatt denne i 14 dagers tid nå og er fornøyd. Det eneste jeg har opplevd er at den ved et par tilfeller har “låst” seg på radiodelen, dvs ikke fått den tilbake til TV. Ellers har de andre funksjonene fungert.
  Har da tatt reset til fabrikkinnstilling, da har den fungert normalt igjen. Dette altså ved et par tilfeller.
  Er det flere som har opplevd dette?

  Reply
  • 18/10/2012 at 19:05
   Permalink

   Jeg kan fint høre radio, men ikke opptak fra radio. Da tar boksen en omstart.

   Har ikke prøvd å ta reset til fabrikkinstilling, da jeg test radio-opptak dagen etter at jeg fikk boksen. Men kan jo alltids prøve å se om det hjelper.

   Reply
   • 25/10/2012 at 13:16
    Permalink

    Hei igjen,

    Har vært i kontakt med RiksTV angående at den låser seg i radiomodus. Det er flere som har rapportert om dette, og de har selv fått fram feilen hos RiksTV.
    Det er SW bug ifølge dem, og det jobbes med ny versjon.

    Reply
 • 19/10/2012 at 09:16
  Permalink

  Takk for en bra artikkel, men desverre kan jeg ikke si at jeg er helt overbevist om denne Strong SRT8965. Har opplevd en god del bugs med den som f,eks:
  Teksting kan forsvinne midt i ett opptak.
  Teksting kan forsvinne når man ser på direkten, da må man skifte kanal fra f,eks tv2 til tvn til tv2 igjen.
  Spoling med timeshift er ujevn, den stopper heller ikke når man trykker play men fortsetter noen sekunder til, slik at man kan være noen minutter ute i programmet og må da spole tilbake.
  Ved bruk av timeshift kan også teksting forsvinne.
  Har prøvd fab reset, og styrke å kvalitet er på 100%.
  Er det andre som opplever noe tilsvarende???????

  Foruten disse problemene synes jeg dette er en bra boks når man samenligner med Grundig pvr som det bare va kødd med

  Reply
  • 19/10/2012 at 19:38
   Permalink

   Jeg har opplevd at teksting kan komme litt i usynk på opptak fra C More, men ikke andre kanaler.

   Når det gjelder spoling, så er det en bug som bør fikses. Det fungerer ikke optimalt i det hele tatt.

   Jeg hadde også en Grundig PVR som tok kvelden i august. Fikk alle pengene tilbake, selv om det var fire år siden jeg kjøpte den boksen, og det finansierte Strong-boksen :-)

   Reply
 • 19/10/2012 at 15:06
  Permalink

  Hei :-)
  Jeg har hatt Grundig sin PVR i over tre år og har vært i løpende kontakt med dem angående feil og mangler. Dessverre har de ennå ikke klart å luke ut feilene, selv etter flere software-patcher. Hadde det vært småting så hadde man kunnet se gjennom fingrene, men at planlagte opptak blir utført er det aller viktigste emd en PVR (derav navnet)!
  Jeg er derfor svært fristet til å teste Strong sin nye PVR. Et par kommentarer/spørsmål til det du skrev:
  “Listen over opptak som skal gjennomføres må sorteres etter dato, ikke alfabetisk” – Det faktum at en mappe inneholder opptak fra flere dati gjør kanskje dette litt problematisk. Man kunne sortert på seneste dato, men er dette intuitivt?
  Vet du om man kan søke i EPG eller filtrere på kategori?

  Ellers takk for flott artikkel!

  Reply
  • 19/10/2012 at 19:33
   Permalink

   Jeg kjøpte Grundig sin PVR, da den kom. Så jeg har dessverre god kjenskap til problemene med den. Hadde min inne til reparasjon i august. Heldigvis kunne den hverken repareres eller erstattes (da både Siba og Grundig ikke hadde noen boks de kunne gi meg). Fikk alle pengene tilbake, sa da blei det Strong sin nye PVR.

   Opptakslisten til både Grundig og Sagem sin PVR sorteres etter når opptaket skal gjennomføres. Et program som skal taes opp kl. 17.00 mandag kommer før et program som skal taes opp kl. 21.00 samme dag. På Strong boksen ville f.eks Alt for Norge som starter 21.00 komme før Friends som starter 17.00. Litt upraktisk synes nå jeg.

   Du kan hverken søke i EPG eller filtrere på kategori, men dette er jo som kunne vært svært praktisk.

   Hyggeli at du liker artikkelen.

   Reply
 • 21/10/2012 at 10:44
  Permalink

  Hei Takk for bra test!

  Men må si meg meget missfornøyd med denne Strong receiveren. Jeg er vel kanskje en av de få som vil ha tilbake min Grundig, som jeg var fornøyd med, helt til den tok kvelden. Den spiste plutselig opp all ledig harddisk kapasitet og ble hengende. (noen som vet om det går an å factory resette den, i et desperat forsøk på å liv i den igjen?)

  Problemlisten min på Strong receiveren.

  1. hver gang jeg skrur på henger den, og det kan gå inntil 30 sek før jeg få byttet kanal (jeg har marginale forhold, ca 60% signal og kvalitet) Tregt kanalskift. Du sier at den er raskere en Grundig. Det stemmer ikke i mitt tilfelle.

  2. Det fysiske displayet er umulig å se. Blått på svart er helt umulig å se. Det stemmer overhodet ikke med det bildet som verserer her. Der ser displayet bra ut!! Vurderer å sette en tapebit over slik at jeg slipper å irritere meg.

  3. Opptakslisten er både helt ulogisk og umulig å finne ut av. Hva med en helt enkel liste, ikke store bokser for hvert opptak, huff huff.

  4. Fjernkontrollen er totalt ubrukelig, må sitte og peke den direkte på mottakeren for at den skal fungere. Grundig fjernkontrollen, kunne jeg peke i stikk motsatt retning av mottakeren, og den fungerte like godt. Ikke mulig å programmere funksjoner for TV slik som Grundig hadde.

  5. Lydjusteringen er altfor dårlig, så da er det frem igjen med TV fjernkontrollen i tillegg.

  6. EPG er ubrukelig. Den burde vise enkel informasjon for det programmet som er highlightet uten å måtte trykke på Info knappen for hvert program. Den vertikale indelingen er bare for å forvirre, slik at man flytter blikket hit og dit. En horisontal liste hadde vært mye bedre. Eller faktisk bare en kanal om gangen hadde vært å foretrekke framfor denne.

  Dette virker som et veldig lite gjennomtenkt produkt. Lurer på hvordan de tester brukervennligheten på sine nye produkter?

  Beklager men jeg har til nå ikke funnet noe positivt med denne!

  Reply
  • 21/10/2012 at 13:12
   Permalink

   Jeg er helt enig i at det må gjøres noe med opptakslisten. Den er svært vanskelig å finne ut av. Også EPG må gjøres mer praktisk.

   Blått lys mot sort bakgrunn er ikke ideelt, vanskelig å se.

   Når det gjelder kanalskifte, så fungerer det som sagt raskt på min opptaker. Om din boks henger hver gang den skrues på, så høres det jo ut som at det er noe feil på den. Må nok byttes.

   Hygglig at du likte testen min.

   Reply
  • 22/10/2012 at 16:20
   Permalink

   Jeg er enig i det meste du sier der, men opplever det likevel ikke så ille.

   1. Min er MYE er raskere enn Grundig DTR 8860.

   2. Helt enig! Blått på svart er nesten umulig å se. Et uforståelig valg av produsenten.

   3. Opptakslisten. Jeg hadde også foretrukket en helt enkel liste, men den er relativt grei å bruke tross alt – i alle fall foreløpig når jeg ikke har flere hundre opptak.

   4. “Fjernkontrollen er totalt ubrukelig.” Det er kanskje litt sterkt sagt. Ja man, må peke den mer eller mindre direkte mot mottakeren, men det er ikke noe stort problem, i alle fall ikke for meg.

   5. Lydjusteringen. Her sliter jeg med at den går fra lavt til helt av. Den burde ha vært mer “finmasket” på lavt volum.

   6. “EPG er ubrukelig.” Kun på dette punktet er jeg HELT uenig. Dette er selvsagt kun min personlige oppfatning. Jeg kan bla kjapt horisontalt for å finne ønsket kanal og får fortløpende oversikt over planlagte opptak på de forskjellige kanalene (rød bakgrunn). Jeg blar vertikalt for å velge program, kan hoppe med P+ og P-, og heldigvis kan den bla fra 2359 til neste dag uten ekstra tastetrykk. Dette er så mye bedre enn Grundig DTR 8860 at det er verd pengene alene. Når det er sagt tror jeg det er noen bugs i EPG-en, men ikke så ille som hos Grundig DTR 8860.

   Reply
  • 12/12/2013 at 08:36
   Permalink

   Jeg opplever akkurat det samme som Gjermind her.
   1. Etter oppstart må man vente lenge før man faktisk får begynt å bruke dekoderen.
   2. Rekkevidden på fjernkontrollen er ca 1 m, om man peker direkte mot dekoderen.

   Reply
   • 12/12/2013 at 19:17
    Permalink

    Tror jeg leste det på Facebook av noen som hadde vært i kontakt med Strong, at IR-mottakeren i boksen er flyttet litt i nyere bokser slik at det gir bedre mottak.

    Reply
 • 22/10/2012 at 23:27
  Permalink

  Hei.
  Har nå min andre strong mottaker(trodde det var noe feil med den første og fikk derfor en ny av riks-tv). Men problemene fortsetter….

  Den “henger” seg til stadighet.
  Har vel knapt brukt tineshift en eneste gang uten at det blir problemer. Da enten lyd eller tekst forsvinner. Må da spole litt bakover for å få igjen lyd eller tekst. utrolig irriterende!
  Plutselig slår den seg av under kanalskift.
  Umulig å følge med under spoling, da bildet fryser.
  Fjernkontroll utrolig nøye på å “treffe” mottaker for å fungere.

  Nei dette var virkelig nedtur. For etter alt tullet med min forrige Grundig, hadde jeg virkelig håpet at dette skulle bli bedre..men den gang ei dessverre.
  Så fikser de ikke opp i dette relativt raskt, så har jeg brukt mine siste kroner på riks-tv

  Reply
  • 23/10/2012 at 19:42
   Permalink

   Da har du opplevd fler problemer enn meg.

   Men spolingen er noe de bør fikse raskt. Jeg opplever også at det da henger seg når man spoler for raskt.

   Reply
 • 24/10/2012 at 00:10
  Permalink

  Jeg mottok min PVR mandag ettermiddag. Programvareversjon er 2.7.1 datert 29/8. Fikk spørsmål om jeg ville ta en automatisk oppdatering kl 0500, men idag morges var det fortsatt samme programvareversjon. Vet ikke om det skyldes at mottakeren gikk i standby etter 4timer (før 0500), eller om det var andre årsaker. Sjekker imorgen tidlig om ny versjon er installert.

  Dette er min første HD-PVR, så jeg kan ikke sammenligne med Grundigen som mange har hatt dårlige erfaringer med. Det er gode signalforhold her, 100% styrke og kvalitet.

  Førsteinntrykket er veldig bra, kan godt leve med programguiden slik den er, den vises med hvit skrift på mørkegrå bakgrunn, ingen av de øvrige menyene har fargekombinasjoner som er vanskelige å lese.

  Timeshift fungerer greit sålenge jeg ikke spoler forlenge på høyeste hastighet(64), da kan det oppstå heng. Unngår omstart ved å skifte kanel, men da er opptaksbuffer tapt! Registrerte også at det det ikke kom advarsel om at jeg mistet timeshift-bufferen unntatt når jeg endret kanal ved hjelp av programguiden – bør forbedres.

  Har prøvd opptak og timeshift av radiokanaler uten å registrere problemer!

  Håndtering av opptaksliste var også ok. Jeg merket meg at planlagte opptak blir markert med rødt i programguiden, da er det ikke så vanskelig å holde oversikt ihvertfall en uke fremover. Dersom du går inn på håndtering av opptak (et valg under Meny-knappen) og velger et av dine serieopptak, eller alle opptak kan du trykke infoknappen og deretter bla nedover listen over ukens opptak. Info oppdateres i et vindu til høyre etterhver som du blar og du kan da se om det er repriser eller nye episoder og kan slette enkelte opptak ved å trykke OK to ganger, ganske elegant, synes jeg!

  Prøvde også å programmere to serieopptak som overlappet. Det fungerte også greit.

  Kommer tilbake med mer når jeg får testet ut internettportalen.

  Reply
  • 24/10/2012 at 00:59
   Permalink

   Takk for nyttig informasjon. Jeg deler dine positive erfaringer.

   Reply
 • 30/10/2012 at 09:40
  Permalink

  Hei!
  Er det noen andre som har opplevd at det kun er stereolyd på alla kanaler utenom nrk sine etter at pvr er oppdatert til siste versjon? Har snaket med kundeservice hos rikstv som ikke vet noe om dette, på en chat på rikstv.no fikk jeg beskjed om at dette var et kjent problem. Noen andre som har dette problemet med den nye Strong pvr’en

  Reply
  • 30/10/2012 at 19:09
   Permalink

   Så vidt jeg vet er det bare NRK sine kanaler og TV 2 Premier League 1 HD som sender i 5.1 surround. Alle andre sender i stereo.

   Reply
 • 06/11/2012 at 17:31
  Permalink

  Nå har jeg snart fått nok av denne forbanna Strong receiveren.

  Nye problemer på listen.

  Fusker på serieopptak. Viser ikke riktig informasjon (rød markering) på serieopptak. Og tar heller ikke opp det jeg har bedt om

  Ikke mulig å se på noen av mine opptak. Da henger tuneren seg og blir stående i svart. Må skru av og på igjen for å få tilbake TV

  Tv2 Sumo basis på Extra henger, ikke mulig å se på noe som helst. (youtube fungerer) Så ja, jeg har kontakt med Internett (fiber 50/50)

  Grrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  Reply
 • 24/11/2012 at 19:19
  Permalink

  Hallo.

  Jeg har to problemer med min strong PVR.
  Det er veldig dårlig signal på fjernkontrollen og når jeg skal se på opptaket av ett program viser det seg at dekoderen begynner å ta opp programmer for tidelig og stopper før programmet er ferdig. Det er veldig irriterende for eksempel når man har tatt opp en spenningsserie og man ikke får sett slutten.

  Reply
  • 24/11/2012 at 23:42
   Permalink

   Jeg har ikke hatt problemer med at den tar opp for lite, men at den starter for seint. Kjedelig å ikke få med seg begynnelsen.

   Det skal riktig nok gå an å stille inn minutter før og etter opptak, men det ser ikke ut til at det fungerer helt som det skal.

   Når det gjelder fjernkontrollen, så må den pekes ganske rett mot mottakeren.

   Reply
 • 24/11/2012 at 22:10
  Permalink

  Har 2 stk strong pvr dekodere. Fornøyd med opptaksdelen, men ikke med extra. Tv2sumo basis sliter jeg veldig med. Kommer inn, men får ikke valgt program. Får kun opp den gule markøren øverst på linjen. VGTV har vært tilgjengelig i 2-3 dager , men hakker på samtlige program første minuttet. Veldig ustabil ekstra generelt og treg selv med god nettilgang. Har disse Jensen nettbroene og de skal jo fungere bra. Håper dette bedres.

  Reply
  • 24/11/2012 at 23:45
   Permalink

   Med unntak at det det tar litt tid for å starte Ekstra, så funker denne tjenesten greit for meg. Hvis man ser bort fra spolingen. Det hender Sumo henger seg helt og jeg må ta strømmen på boksen for å få det tilbake til normalen igjen.

   Jeg har nettverkskabel rett i boksen.

   Reply
 • 21/01/2013 at 17:33
  Permalink

  Hei

  PVR-maskinen har Scart-utgang. Kan man koble en scart-kabel herfra til en DVD-opptaker slik at man kan kopiere programmer tatt opp med PVRen til en DVD-plate?

  Jeg har hørt at enkelte PVR-maskiner har kopisperre slik at dette ikke går.

  Jeg sendte forespørsel til RiksTV men de hadde ingen anselse.

  Reply
  • 21/01/2013 at 18:38
   Permalink

   Jeg vil tro det lar seg gjøre. Det er forsåvidt slik jeg har tatt skjermbildene til denne artikkelen.

   Jeg koblet PVRen til en Hauppauge HD-PVR (opptaker for PC) via scart, og det gikk fint. Så jeg antar at det skulle gå greit med en DVD-opptaker også.

   Reply
   • 22/01/2013 at 12:33
    Permalink

    Takk for svar.

    Jeg blir mer og mer forvirret. For nå kom et nytt svar fra RiksTV der de sier at det er “HDCP – kopisperre” i deres mottakere.

    Hva er det for noe?

    Reply
    • 22/01/2013 at 19:59
     Permalink

     HDCP er kopisperren ved bruk av HDMI-kabel. Det betyr at det ikke går an å kopiere innholdet digitalt fra PVRen til en annen enhet.

     Det ser altså ikke ut til at det er noen kopisperre på det analogesignalet, slik SCART er.

     Reply
     • 05/02/2013 at 15:55
      Permalink

      Vet du om det finnes andre måter å få opptak over til pcen på?

     • 05/02/2013 at 16:34
      Permalink

      @Olaola Har man en opptaker er nok analog kopiering eneste mulighet. Opptakene ligger kryptert på harddisken og om man setter den inn i en PC, vil man ikke kunne lese noe på den.

      Et alternativ er å bruke en DVB-T USB-stick på PCen for å ta opptak. Det er kun NRK sine kanaler som ligger ukryptert i bakkenettet. Og med en USB-stick kan man ta opp fra alle de tre kanalene samtidig. For å ta opp fra de krypterte kanalene (dvs testen), trenger du en CAM-adapter, CAM-modul og et programkort fra RiksTV.

 • 05/02/2013 at 20:46
  Permalink

  Ok. Men når du kobler Hauppauge HD-PVR til Strong-boksen via Scart, tar da opptaket like lang tid som lengden på filmen?

  Reply
 • 15/02/2013 at 12:57
  Permalink

  Takker for en helt grei test av pvr mottakeren. Du har mest sannsynlig (i motsetning til meg) vært heldig med ditt eksemplar, for dette er ærlig talt den verste tuneren jeg noen gang har hatt i hus, og i årenes løp har det blitt endel. Etter flere år med Pvr fra Get tenkte jeg at tiden var inne for å prøve Rikstv siden de sender flere kanaler i HD. Men det skulle jeg aldri ha gjort, Get pvr tuneren går denne fra Strong en høy gang og er bedre på absolutt alt, herregud hvor jeg angrer…..jeg får vel bare slite med denne Strong boksen til bindingstiden utløper om 11mnd. Den fryser når jeg spoler og lyden henger ikke med når den engang starter etter spoling, tar lang tid i mellom kanalskift, det er en rotete meny mht opptak, ved serieopptak tar den også opp repriser, man ser ikke hva som står i displayet på grunn av den idiotiske lille blå skriften. Lista over hvor dårlig denne er kunne vært ennå lenger, men jeg blir bare forbannet jo mere jeg skriver om dritten. Kan ikke skjønne at Rikstv vil benytte seg av ett så dårlig produkt, alt jeg kan si er at Tv opplevelsen har dalt mange hakk etter denne boksen kom i hus.

  Reply
  • 16/02/2013 at 00:40
   Permalink

   Kan nok hende jeg har vært heldig, ja. Har lest om mange som sliter med denne opptakeren også.

   Anmeldelsen blei skrevet etter ca. en halv ukes bruk. Nå fire og en halv måned senere opplever jeg ting du nevner, men kanskje ikke i like stor grad som deg.

   Det at spolingen ikke virker optimalt, kan være irriterende. Jeg bruke 30 sekunders skipping på reklame og slik, så da unngår jeg det. Opplever også av og til at boksen tar en reset helt uten noen åpenbar grunn.

   Den har klart sine mangler og det er feil som RiksTV burde ha fikset for lenge siden. Men alt i alt er jeg greit fornøyd med den. Hadde nok litt mer problemer med Grundig PVRen.

   Reply
 • 09/03/2013 at 10:54
  Permalink

  Har Samsung TV, og text tv fra mottageren dekker ikke hele skjermbildet. Det er slitsomt å se på. Dessuten blar ikke mottakeren tilfredsstillende hver gang.

  Reply
 • 15/12/2013 at 23:39
  Permalink

  Jeg opplever også de problemene som “Ivar” nevner, og jeg var positiv i starten. Nå synes jeg det er helt håpløst av RiksTV at feilene ikke er rettet etter så lang tid.

  Reply
 • 23/12/2013 at 19:03
  Permalink

  Jeg har problemer med at Strong boksen slår seg av når den ikke er i bruk. Da kan jeg for eksempel ikke komme hjem kl 20 og se 19 nyhetene i timeshift , slik jeg kunne med den gamle boksen.

  Reply
 • 21/02/2014 at 01:01
  Permalink

  Har det kommet noen oppdateringer til denne boksen sånn at de fleste feilene er blitt luket ut, eller er den fortsatt bare søppel?

  Er ikke akkurat kjempefornøyd med Grundig pvr-boksen min, men etter det jeg kan se her så er problemene mine bare småtterier sammenlignet med Strong sine problemer..

  Begynner å bli noen år denne også, så er kanskje lurt å ha is i magen og vente på at det skal komme enda en ny boks?

  Reply
  • 22/02/2014 at 10:14
   Permalink

   For min del fungerer boksen bra, men leser (Facebook/forum) at noen fremdeles sliter litt.

   Er fremdeles noen småting, men jeg vet at f.eks feilen med dobbeltoppføring i EPG jobbes det med og skal komme i neste oppdatering.

   Reply
   • 27/03/2014 at 20:35
    Permalink

    Strong srt 8965
    Er det bare jeg som har store problemer med den? Opptak: Flere programmerte opptak varer bare i typisk ca 20sek., andre avsluttes før programmet er ferdig. Kan ikke spole fortere enn 4 ganger, spolingen stopper. Favorittlisten forandrer seg uten min medvirkning. Tekstede programmer mister teksten, ved å bytte til annen kanal og tilbake er det ok igjen. EPG fungerer dårlig, kan noen ganger ikke bla nedover i EPG.
    Gunnar

    Reply
    • 28/03/2014 at 10:01
     Permalink

     At et opptak varer i kun 20 sekunder har jeg ikke opplevd. Jeg har 5 minutters margin på opptak ved programslutt, så det går fint.

     Spolingen er fremdeles ikke optimal, men den bruker jeg aldri. Skipper heller 30 sekunder fram omgangen hvis det er behov for det.

     Feilen med EPG er noe de jobber med, men de har jo holdt på en stund med det da.

     Reply
    • 28/03/2014 at 11:44
     Permalink

     Opplever alle feilene over og flere til.

     At feil gjøres ifm. utvikling av programvare er helt normalt.
     At utvikler ikke oppdager feilene selv hender også.
     At feil slipper gjennom kvalitetskontroll (systemtest osv.) er sjeldnere.
     At feil som når ut til kunden ikke alltid rettes innen rimelig tid er uheldig, men kan skje.
     At mange klare og til dels store feil ikke rettes etter flere år (som i tilfelle for begge PVR-ene til RiksTV) er helt UAKSEPTABELT!

     Jeg er dritt lei!

     Reply
 • 01/11/2014 at 17:20
  Permalink

  Jeg setter pris på tester som denne, men har dessverre en helt annen oppfatning av kvaliteten på produktet. Jeg har 2 stk. av disse dekoderne og vurderer og avlive dem begge og gå tilbake til Grundig som fungerte utmerket i de årene jeg hadde dem. Dekoderne fra Strong henger seg meget ofte opp slik at man må ta hovedstrømmen for å få restartet dem. Når man skal finne opptak deles de inn i serier eller alle opptak, hvorfor i alle dager skal da seriene vises der også? burde kanskje heller vært øvrige opptak? Og gjerne muligheter for å sortere opptak etter litt flere parametere som film, natur o.l.
  Håper det vil komme noen systemoppdateringer som kan gjøre meg litt mindre fiendtlig innstilt ovenfor Strong.

  Frustrert

  Reply
  • 03/11/2014 at 21:07
   Permalink

   Hyggelig at du likte testen min, som forøvrig er basert på en snau ukes bruk.

   Jeg har riktig nok hatt noen problemer med Strong-boksen, men antakelig ikke så ille som mange andre dessverre har opplevd. I motsetning til deg, sleit jeg veldig med problemer med min Grundig i den siste levetiden til den boksen, mer enn jeg har hatt med Strong-boksen. Så for meg har dette vært en bedre opplevelse.

   Jeg er enig i at det burde vært bedre sorterings muligheter på opptak. Jeg har en Sagem-opptaker også. Der er det mulig å lage egne mapper og flytte opptak dit man ønsker. Det savner jeg med Strong-boksen.

   Reply
 • 12/01/2015 at 13:33
  Permalink

  Er ikke fornøyd med denne boksen i det hele tatt. Har hatt Grundig tidligere. Den hadde sine feil og mangler men ikke på langt nær så irriterende som Strong-boksen. Jeg gjør mye opptak (har ofte 2 opptak gående) og ser samtidig på tidligere opptak fra harddisken. Når jeg er ferdig med å se opptak går boksen i svart og må skrus av og på igjen før den fungerer. Om jeg ikke gjør dette så stopper opptak av de pågående programmene.

  Grundig-boksen hadde mye bedre muligheter for å administrere opptakene på harddisken. Dette er meget lite brukervennlig på Strong-boksen. Det samme gjelder tilpasninger av opptak fremover i tid, som ikke er fleksibelt i det hele tatt.

  Har ikke erfaring med PVR-bokser fra andre TV-tilbydere, men jeg synes at det er skandaløst at “den beste” og dyreste som tilbys fra Riks-tv er så lite brukervennlig og med så mange mangler. Her burde Riks-tv motivere til større konkurranse fra dekoder-produsentene slik at kundene blir fornøyd. Alternativet blir andre å velge andre leverandører av TV-signaler. Dette vurderer hvertfall jeg.

  Reply
 • 27/04/2015 at 13:25
  Permalink

  Takk for god test. Jeg er enig i at mange funksjoner kunne vært bedre, men mitt problem er at Strong PVR låser seg daglig. Spesielt når man ser på et opptak og et nytt opptak starter i bakgrunnen. Da låser boksen seg. Jeg har dårlig mottakerforhold og får bare 60 til 70% kvalitet. Fikk ny boks fra RiksTV support. Det ble bare verre. Support var veldig opptatt av at jeg måtte få 100% på signalkvalitet. Det har ikke vært mulig å få til. Det virker som om de med litt dårlig signalkvalitet sliter mest med at boksen låser seg. Det kan ha med at prosessoren får for mye å gjøre. Man får liknende feil på mobiltelefoner og annet datautstyr når RAM minne blir for lite til alle funksjoner og apper. Smarttelefonene kom med 512MB RAM og har gjevnig økt til 1GB, 1,5GB og nå 2GB på de siste. Ikke uten grunn.
  Jeg var adskillig mer fornøyd med GET, men byttet til RiksTV for å benytte samme abonnement på hytta.
  Det går vel ikke an å sette inn mer minne (RAM) i denne Strong PVR boksen.

  Reply
  • 04/05/2015 at 19:11
   Permalink

   Hyggelig at du likte testen min.

   Jeg har også hatt problemer med at boksen går i svart når jeg ser et opptak og et nytt opptak starter. Har vært i kontakt med RiksTV angående dette og gitt dem en beskrivelse av problemet.

   Hadde vært kjekt om det hadde gått an å utvidet minnet til boksen, men den er nok loddet fast til kretskortet, noe som gjør en oppgradering vanskelig (om mulig i det hele tatt).

   Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.