Les og hør lydbøker med Storytel

Lansering av Storytel
Tom Harald Jenssen, konsernsjef i Cappelen Damm.

Storytel er en strømmetjeneste som lar deg høre på lydbøker og lese e-bøker på mobil og nettbrett. Selv om tjenesten har vært tilgjengelig i noen uker nå, blei den offisielt lansert i dag 2. september.

Konsernsjefen for Cappelen Damm, Tom Harald Jenssen, kunne fortelle at Storytel vil være en backlist løsning. Det vil si at bøkene først kommer på papir, før de dukker opp på Storytel året etter. Mye likt filmer som først kommer på kino, så DVD for deretter å dukke opp på ulike strømmetjenester.

Jonas Tellander, sjef for Storytel i Sverige.
Jonas Tellander, sjef for Storytel i Sverige.

Storytel startet 2007 i Sverige, og Jonas Tellander som er den svenske Storytel-sjefen kunne fortelle at de 3 000 abonnentene i 2010 hadde økt til 125 000 i år.

Et 20-talls forlag er med i tjenesten, men de andre store forlagene er foreløpig fraværende. Om de hopper på etter hvert eller lager egene tjenester, gjenstår å se. Uansett har Cappelen Damm tatt det første stikket og satt presset på de andre.

Håkon Havik, norsk Storytel-sjef.
Håkon Havik, norsk Storytel-sjef.

Den norske Storytel-sjefen, Håkon Havik, viste hvor enkelt det var å flytte seg sømløst fra å høre på en lydbok, til å lese i den samme e-boka. Tjenesten vil huske hvor du til en hver tid er, så du er ikke avhengig av å høre/lese på den samme dingsen hele tida.

Mens man i den tidligere lydboktjenesten Ordlfyt, som nå legges ned og er blitt til Storytel, betalte for hver bok, vil man med Storytel kunne høre/lese så mange bøker man vil for 169 kroner i måneden. Dette er langt over den psykologiske grensen på 99 som mange andre strømmetjenester ligger på.

Jeg har prøvd Storytel i noen uker nå og første inntrykket mitt så langt, er veldig bra. Jeg kommer tilbake med anmeldelse når en oppdatert Android-app blir tilgjengelig litt senere i høst.

Storytel er en spennende tjeneste, så gjenstår det å se om det norske folket følger søtabror.  

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.