Test av SMART-boks II PVR (Strong SRT8966) til RiksTV

RiskTV Strong SMART-boks II PVR

SMART-boks II PVR som jeg har testet er levert av RiksTV.

I begynnelsen av september slapp RiksTV sin nye opptaksboks, SMART-boks II PVR (Strong SRT8966).

Kort fortalt er det tre gode oppgradering fra den forrige opptaksboksen,  SRT 8965 som kom i 2012. Den nye boksen er raskere, har Wi-Fi og en fjernkontroll med god rekkevidde.

Jeg har testet boksen siden slutten av juni og har i løpet av disse to og en halv månedene ikke hatt noen problemer med den.

Brukergrensesnittet

Det første jeg la merke til da jeg slo på boksen, var hvor lett og raskt det var å flytte seg i menyene. Det er tydelig at den nye boksen har en raskere prosessor. Det hele flyter veldig fint. Brukergrensesnittet er forøvrig likt det på SRT 8965, noe som er helt greit, siden dette fungerte fint. Et lite tillegg for tråløst nettverk er vel den største forandringen.

RiskTV Strong SMART-boks II PVR

Design og teknisk info

Når boksen taes ut av esken, vil du merke at den er veldig lett. Ikke at dette har så mye å si, den skal jo forhåpentligvis stå i ro under TVen din. Den er også en del mindre enn sin forgjenger.

Du vil legge merke til at fronten på boksen mangler både knapper og display. Kanskje i overkant minimalistisk design. Jeg savner muligheten til å slenge et rask blikk på boksen for å se hva klokka er, eller hvilken kanal den står på. Men jeg trodde også jeg vil savne diskettstasjonen på PCen, da den forsvant.

Nå er det kun et hvit lys som indikerer om boksen er av eller på. Dessverre kan det være litt vanskelig å skille de to lysnivåene. Hva med å velge andre farger som rød og grønn?

På baksiden av boksen finner du en ethernet-kontakt, en 3,5mm AV-kontakt, HDMI, S-PDIF (optisk lydutgang), USB, Mini CA og antenne inn/ut.

USB-kontakten blir trolig kun benyttet til oppgradering av programvare. Bortfall av Scart-kontakten vil nok ikke være et savn for de fleste, men kabel kan kjøpes om det er nødvendig. De fleste bruker HDMI og en solid kabel følger med. I tillegg til nettverkskontakt, støtter boksen også tråløst nett.

Opptaksboksen er forøvrig utstyrt med en 500 GB harddisk. Som jeg nevnte anmeldelsen av forgjengeren, synes jeg personlig dette kanskje er litt lite. 1 TB hadde nok vært bedre. Om man tar opp flere serier for å se senere, fylles boksen opp raskt. Det er ingen vifter i boksen, så den er helt stillegående.

Boksen har forøvrig 512 MB RAM, noe som er like mye som SRT 8965, men en raskere prosessor (STiH207). Og det merkes.

Fjernkontrollen

Fjernkontrollen til forgjengeren blei kritisert for å ha dårlig rekkevidde. Den måtte ha helt fri sikt og pekes rett mot boksen. Det er nå historie. RiksTV har med SMART-boks II gått over til å bruke radiosignaler. Så rekkevidden på fjernkontrollen er nå veldig god.

Uheldigvis, har RiksTV gjort andre endringer med fjernkontrollen jeg ikke er så glad for. Knappene er små opphøyninger i fjernkontrollen noe som kan gjøre det vanskelig å skille knappene fra hverandre. Personlig foretrekker jeg at hver knapp er seperate.

Jeg savner virkelig knappen for å komme til direkte til opptakene. Den gamle fjernkontrollen hadde en egen knapp hvor man kom rett til opptakene du hadde. Nå må det trykkes hele fem ganger før man kommer til opptakene. Det høres kanskje ikke så mye ut, men er faktisk en del unødvendig navigering i menyer.

Dessuten er knappen for programguiden er plassert litt for langt vekk i fra piltastene.

Fjernkontrollen har i likhet med boksen en matt, gummiert overflate som garantert kommer til å tiltrekke seg støv.

RiskTV Strong SMART-boks II PVR

Underholdningsportalen

Mye har skjedd med undholdningsportalen siden den første SMART-boksen. Mens man i 2012 kun hadde filmleie og ukesarkiv fra TV 2 Sumo, kan man i 2015 se programmer fra både NRK, TV 2, TV Norge og en del andre kanaler en uke tilbake i tid. Og man kan starte programmer forfra på en rekke kanaler om man har gått glipp av starten. I tillegg finnes det et par BBC-kanaler i underholdnigsportalen.

Med iOS/Android-app kan man styre det meste av funksjonene på SMART-boksen, og oftere lettere enn med fjernkontrollen også.

I testperioden har jeg kun bruk tråløstnettverk ved bruk av underholdningsportalen, og det har fungert helt fint.

RiskTV Strong SMART-boks II PVR

Kort oppsummering

Det er selvfølgelig mye lettere å sette fingeren på alt det som er negativt og ting man gjerne skulle sett annerledes. Men alt i alt er SMART-boks II PVR fra Strong en god opptaksboks. Som jeg nevnte innledningsvis, fikser den de store feilene fra den forrige boksen. Den er raskere, har bedre fjernkontroll og innebygd tråløstnettverk. Spoling funger helt fint og jeg har ikke opplevd noen problemer i de 2,5 månedene jeg har brukt boksen.

Da anmeldelsen ble skrevet, hadde SMART-boks II PVR programvareversjon 3.4.47 og SwVer 5247 datert 24. august 2015. Nye funksjoner kan ha kommet til i ettertid.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.