Over to uker uten TV 2-kanalene hos Get

Natt til 1. juni gikk TV 2 sine kanaler i svart hos Get-kundene. De hadde da ikke blitt enige om ny distribusjonsavtale. Det betyr at TV 2, TV 2 Zebra, TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Livstil, TV 2 Sport 1 og 2, TV 2 Sport Premium, C More-kanalene samt arkivet ikke er tilgjengelig for kunder hos Get.

Dette er ikke første konflikt Get er med i dette året. I mars forsvant Discovery-kanalene (blant annet TV Norge) hos Get. Så det kan virke som at dette er en strategi fra Get når de ikke vil betale mer for distribusjon av TV-kanaler.

Get sier blant annet:

For å løse uenigheten raskt har vi foreslått en løsning om en avtale som tar utgangspunkt i dagens prisnivå med et noe lengre tidsperspektiv enn de seks månedene TV2 har foreslått. Dette fordi vi frykter at det vil være like vanskelig å komme til enighet om seks måneder, siden TV2 har sagt tydelig at de fortsatt vil kreve mye mer betaling etter disse seks månedene. Ingen er tjent med en ny konflikt så raskt.

Vi har mer tro på at partene vil komme til enighet hvis TV2 blir med å finne frem til en bærekraftig og langsiktig løsning for alle parter. At kundene skal betale mer for mindre innhold er ingen god løsning for andre enn TV2.

Dette er helt klart en alvorlig situasjon og vi håper at TV2 er like interessert i å løse den som oss. Vi kjenner tungt på at vi ikke har klart å komme til enighet og beklager situasjonen på det sterkeste. Denne kampen kjempes for våre kunder og vi takker for all støtte så langt.

TV 2 på sin side sier blant annet:

Forhandlingen med TV-distributørene er alltid tøffe, men vi har aldri opplevd at det er så vanskelig å finne løsninger. Det virker som Telias strategi er å presse TV 2 i kne gjennom en langvarig konflikt. Vårt fokus har vært å finne en løsning som holder kundene utenfor, men det har Telia/Get avvist en rekke ganger. Nå tror vi at dette kan bli en lang konflikt, uttaler Willand.

Forhandlingene handler blant annet om hvor mye av det kundene betaler til Telia/Get skal gå videre til TV 2 som lager og sender innholdet i TV-pakken. Norsk innhold og norsk journalistikk har aldri vært mer verdifullt, samtidig som populære sportsrettigheter har mer enn tredoblet seg i pris.

– Dette handler om fremtiden til norsk innholdsproduksjon og om å styrke og utvikle det kundene faktisk betaler for. Absolutt alle andre distributører har forstått det og har akseptert TV 2s vilkår. Get har ikke lavere priser til kundene enn andre, og har høy lønnsomhet. De kan fint betale det samme til TV 2 som alle andre, sier Willand.

Så får vi se da, hvem som til slutt gir og tar mest. Heldigvis har man jo TV 2 Sumo for vår del.

Denne er skjermen Get sine kunder får når de går inn på en av TV 2 sine kanaler.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.