Anmeldelse: Slipp Jimmy Fri (DVD)

Slipp Jimmy Fri er en utrolig morsom film. Sitat fra DVD-coveret:

Fire trøtte typer, tre gangstere, fem veggiser og en million grunner til å slippe fri én narkoman elefant.

Roy Arnie (Jan Sælid) har en drøm. En dag skal han drive sitt eget sirkus og erobre verden. Nøkkelen til Roy Arnies drøm er Jimmy, et grisehekta narkovrak av en sirkuselefant som skjuler en farlig verdifull hemmelighet. Alt Roy Arnie trenger å gjøre er å slippe Jimmy fri og drømmen vil bli virkelig. Men så går elefanten berserk og rømmer opp på vidda. Roy Arnie og de trøtte typene halser etter, men de er ikke alene. Rabiate dyrevernere (Kristopher Schau m.fl), morderiske samegangstere (Mikkel Gaup) og et forfylla jaktlag (Are og Odin m.fl) kaster seg inn i den storslåtte elefantjakten i praktfullt fjellandskap. Der har imidlertid den abstinenslidende Jimmy fått selskap av en usedvanlig heltemodig elg…

Filmen bygger på figurer fra TV-serien To trøtte typer som gikk på NRK.

Det er klart det blir forviklinger når både narkomane, samer, jegere og dyrevernere er på jakt etter samme elefant. Men det gjør selvfølgelig at situasjonene som oppstår blir veldig morsome.

Slipp Jimmy Fri var den første norske helaftens dataanimerte film. Den kostet til slutt 120 millioner å lage og blei dermed tre ganger så dyr som først antatt. Filmen blei animert til de engelske stemmene og deretter dubbet til norsk.

Du kan trykt se Slipp Jimmy Fri. Herlig norsk animasjon.

Utgitt: 2006. Sjanger: svart komedie – animasjon. Regi&manus: Christopher Nielsen. Blant de norske stemme: Mikkel Gaup, Kristopher Schau, Jan Sælid, Anders T. Andersen, Janne Rønningen

One thought on “Anmeldelse: Slipp Jimmy Fri (DVD)

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: